Wat is CoolSculpting?

Jaren geleden ontdekten Dieter Manstein en Rox Anderson, wetenschappers aan de Harvard Medical School, dat kinderen die veel op waterijsjes zogen kuiltjes in hun wangen kregen. Ze kwamen erachter dat de kou kleine aantallen vetcellen bevroor en dat die vervolgens verdwenen. Deze ontdekking betekende de basis voor cryolipolyse: een methode om vet te bevriezen en zo te verwijderen zonder schade toe te brengen aan overige lichaamscellen.
Op basis van deze ontdekking aan Harvard Medical Institute werd speciale apparatuur ontwikkeld waarmee nu hardnekkig lichaamsvet verwijderd wordt: CoolSculpting. Dit is de enige volkomen veilige behandelmethode die is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA). Het intelligente apparaat heeft ingebouwde bevriezingssensoren die constant de temperatuur in de huid meten en de machine direct laten afslaan als er bevriezingsverschijnselen optreden. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan zes miljoen behandelingen uitgevoerd.

Is al het vet geschikt voor CoolSculpting?

Tijdens het gratis intakegesprek bespreken we eerst wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn van een CoolSculpting-behandeling. Alleen vetcellen die tussen de huid en de spieren liggen, kunnen met CoolSculpting worden behandeld. Om van dieper liggend vet af te komen, moet er helaas toch echt een dieet gevolgd worden en worden gesport.

Cosmetisch arts Joris Coonen zal altijd een eerlijk en realistisch advies geven, want hij vindt een mooi en goed resultaat net zo belangrijk als u. Tijdens het intakegesprek maakt hij een op uw specifieke wensen afgestemd behandelplan. Dit kan bestaan uit meerdere behandelingen met verschillende applicators of slechts uit 1 behandeling met 1 applicator.

Hoe werkt CoolSculpting?

De CoolSculpting-behandeling

Een CoolSculpting-behandeling is heel precies toe te passen. De cosmetisch arts tekent met een speciale stift het te behandelen gebied op de huid af. Vervolgens plaatst hij daar de CoolSculpting-applicator op. Deze plek wordt vacuüm getrokken en gekoeld tot -11 °C, waardoor de vetcellen een temperatuur bereiken waarbij ze kristalliseren. Dat geldt bij deze temperatuur alleen voor vetcellen: andere weefsels, zoals bloedvaten en de huid, blijven ongedeerd. Gedurende ongeveer vijf minuten geeft dit een branderig gevoel, maar al snel is de huid verdoofd door de kou. De meeste cliënten lezen dan ook een tijdschrift of checken hun mail tijdens de behandeling. Na 35 minuten zijn de vetcellen in het te behandelen gebied kapot en wordt de applicator verwijderd. Hierna volgt een twee minuten durende bindweefselmassage, die door sommige cliënten wel als enigszins pijnlijk wordt ervaren, maar het duurt gelukkig maar kort. Na de behandeling kan de huid wat beurs of verdoofd aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele weken.

Het resultaat van CoolSculpting

Na de behandeling duurt het ongeveer drie maanden voor de dode vetcellen op een natuurlijke manier door het lichaam zijn afgevoerd. Dat het enige tijd duurt voordat je effect ziet, geeft de huid de kans om terug te veren en dat zorgt voor een mooier resultaat. Daarna ben je voorgoed van de vernietigde vetcellen af. Na twaalf weken zien we u graag terug in de kliniek om het resultaat te bespreken. Voor en na de behandeling maken we foto’s, zodat u het verschil goed kunt zien. Maar waarschijnlijk is dat niet eens nodig. Omdat het hardnekkige vet is verdwenen, staat die broek, rok, jurk, bikini weer veel beter.

CoolSculpting: iets voor u?

Cosmetisch arts Joris Coonen bespreekt tijdens een intake gesprek graag met u wat de mogelijkheden zijn van een CoolSculpting-behandeling.

Maak een afspraak
Maak een afspraak