Wat is het verschil tussen CoolSculpting en andere cryolipolysemethodes?

Cryolipolyse is een medische naam voor het bevriezen van vet, maar zegt verder niets over de manier waarop dat gebeurt. Dus ook het voorbeeld van het ontstaan van cryolipolyse, over kinderen die veel op waterijsjes zogen en daardoor kuiltjes in hun wangen kregen, is cryolipolyse. CoolSculpting is als enige apparaat goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Dat betekent dat dit apparaat als enige wetenschappelijk heeft aangetoond dat het hier om zowel een veilige als effectieve behandeling gaat. Deze machine koelt terug tot -11°C: een temperatuur die andere machines niet halen, waardoor die minder effectief zijn. Daarnaast gebeurt het terug koelen gecontroleerd, waarbij constant gecheckt wordt of de huid niet te koud wordt. Mocht dat wel gebeuren, dan slaat het apparaat automatisch af. Dit is bij andere machines niet het geval, waardoor het gevaar van brandwonden op de loer ligt.

Is CoolSculpting geschikt voor mij?
CoolSculpting is niet bedoeld om gewicht te verliezen. Het is een behandeling om plaatselijk hardnekkig vet kwijt te raken, daar waar een dieet of lichaamsoefeningen niet werken. CoolSculpting is een alternatief voor liposuctie en heeft als voordeel dat het geen operatie is, én dat je geen tijd nodig hebt om te herstellen.

Wat kost een CoolSculpting-behandeling?
Dat hangt af van welk gebied u zou willen aanpakken, wat uw ultieme doel is en dus het aantal behandelingen dat nodig is. We maken een persoonlijk behandelplan, dat exact op uw lichaam is toegesneden. Uiteraard houden we ook rekening met uw budget.  

Hoe lang duurt een behandeling? En hoeveel sessies heb ik nodig?
De meeste CoolSculpting-behandelingen duren 35 minuten per plaatsing. Sommige duren 45 of 75 minuten. Het aantal sessies hangt af van wat u precies wilt bereiken.

Waar gaat bevroren vet naartoe? En is het resultaat permanent?
Vetcellen die zijn gekristalliseerd (bevroren), sterven af en worden vervolgens door het lichaam afgevoerd – en komen niet meer terug. Dat zorgt ervoor dat het resultaat blijvend is.

Hoe voelt een CoolSculpting-behandeling?
De eerste paar minuten kun je een drukkend en branderig gevoel ervaren. Dit verdwijnt na ongeveer 5 minuten. De meeste cliënten lezen dan wat of werken op hun laptop. Sommigen vallen zelfs in slaap. Nadat de applicator verwijderd is, geeft de arts een bindweefselmassage die wel pijnlijk kan zijn. Gelukkig duurt de massage maar twee minuten.

Is CoolSculpting veilig?
De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) heeft verklaard dat CoolSculpting veilig is voor het verwijderen van plaatselijk vet, bijvoorbeeld van buik, flanken en heupen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen CoolSculpting-behandelingen uitgevoerd en is het een bewezen veilige én effectieve methode om vet te verwijderen zonder operatie.

Zijn er bijwerkingen?
Het kan zijn dat er tijdens de behandeling een gevoel is dat er aan je getrokken en in je geknepen wordt. Je kunt een verdoofd en vervelend gevoel ervaren. Na de behandeling kun je tijdelijk last hebben van gevoelloosheid, roodheid, zwelling, blauwe plekken, irritatie of pijn. CoolSculpting is niet voor iedereen geschikt. Wie last heeft van bepaalde auto-immuunziektes, mag de behandeling niet ondergaan. Hiernaar zullen we ook vragen tijdens het intakegesprek. Ook is de behandeling niet geschikt als je veel overgewicht hebt.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?
Jazeker. Een CoolSculpting-behandeling is geen chirurgische ingreep en daarom hoef je er ook niet van te herstellen. Veel cliënten gaan na de behandeling meteen weer aan het werk.

Wanneer zie ik het resultaat?
Drie weken na de behandeling is het eerste effect zichtbaar, maar na drie maanden zie je pas goed wat CoolSculpting heeft gedaan. Je lichaam is tot zes maanden na de behandeling bezig met het afvoeren van dode vetcellen, en in die tijd wordt het resultaat alleen nog maar beter.

Moet ik speciale vitaminen of pillen slikken of een dieet volgen?
Een dieet, speciale oefeningen of pillen zijn niet nodig. Wel zien we in de praktijk dat cliënten na een CoolSculpting-behandeling gemotiveerd zijn om meer te gaan sporten of gezonder te gaan eten.

Wat gebeurt er als ik na een behandeling weer aankom?
Als je aankomt, zal het extra vet zich over je lichaam verspreiden en niet alleen in de behandelde zones terechtkomen.  

Gratis intakegesprek

Twijfelt u of CoolSculpting geschikt voor u is? Maak dan nu een afspraak met Joris Coonen, onze cosmetisch arts. Tijdens het gratis intakegesprek zal hij u vertellen wat de mogelijkheden zijn van cryolipolyse. We geloven in eerlijk advies, omdat we een mooi resultaat net zo belangrijk vinden als u.

Maak een afspraak
Maak een afspraak