Is CoolSculpting veilig?

CoolSculpting is volkomen veilig en is daarom ook goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA). Dit certificaat krijg je alleen als wetenschappelijk bewezen is dat een behandeling zowel veilig als effectief is. Dit geldt alleen maar voor de officiële CoolSculpting-apparatuur. Uiteraard gebruiken wij deze gecertificeerde apparatuur. Dus let op! Bij sommige andere aanbieders lijkt het prijskaartje heel gunstig, maar meestal gaat het dan om apparaten die niet veilig en weinig effectief zijn. Daarnaast wordt de behandeling bij ons begeleid door cosmetisch arts Joris Coonen die uitvoerig getraind is. De eerste dagen na de behandeling hebben we altijd even contact om te horen hoe het gaat, en na twaalf weken verwachten we u weer in de kliniek om het resultaat te bespreken. Mocht u zich in de tussentijd zorgen maken, dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Bij Coonen Kliniek ben je dus echt in goede handen.

Is het resultaat van CoolSculpting blijvend?

Vetcellen die eenmaal zijn vernietigd, komen niet meer terug. Met cryolipolyse worden niet alle vetcellen op de behandelde plek vernietigd. Dit betekent dat als je aankomt, de overgebleven cellen zich met vet zullen vullen. Het is daarom belangrijk dat je ook na de behandeling op gewicht blijft.

Doet een CoolSculpting-behandeling pijn?

De eerste vijf minuten van de behandeling kun je als onprettig ervaren. Het te behandelen gebied wordt vacuümgetrokken en tot -11 °C afgekoeld en dat kan een trekkerig, prikkelend of branderig gevoel geven. Na de behandeling kan de huid tijdelijk gevoelloos of rood zijn, er kunnen blauwe plekken ontstaan of je kunt pijn hebben. Dit is na een aantal weken altijd verdwenen. De meeste cliënten hebben zo weinig last van de behandeling dat ze direct erna weer aan het werk gaan.

De keuze voor Coonen Kliniek

 • Cryolipolyse-behandeling met de officiële CoolSculpting-apparatuur.
 • De behandeling wordt uitgevoerd door arts Joris Coonen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Goede nazorg

Gratis intakegesprek

Wilt u meer informatie over CoolSculpting? Maak nu een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Update, vanaf 28 april hervatten we onze behandelingen.

Contactberoepen, zoals artsen, die kennis hebben van infectiepreventie en gewoon zijn met beschermende middelen te werken, starten de reguliere behandelingen op. Daarom starten ook wij weer met onze reguliere behandelingen. Wel hebben we een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. Het klinkt misschien een beetje streng en ongezellig maar het is even niet anders.

De volgende maatregelen gelden in de kliniek:

 1. Als je hoest, verkouden bent, keelpijn, koorts of diarree hebt, zou je dan je afspraak willen verplaatsen. Je bent weer welkom nadat je 24 uur klachtenvrij bent.
 2. Als een van je huisgenoten in thuisisolatie zit, zou je dan ook je afspraak willen uitstellen. Een nieuwe afspraak kan 14 dagen na het laatste contact met je huisgenoot of 14 dagen nadat je huisgenoot voor het laatst ziekteverschijnselen heeft vertoond.
 3. Als je tot de risicogroep behoort, dus ouder dan 70 jaar of een zwakke gezondheid, zou je dan je afspraak willen uitstellen tot nader orde.
 4. We willen het aantal cliënten in de wachtkamer tot een minimum beperken. Zou je daarom precies op tijd op je afspraak willen komen en geen begeleiding mee willen nemen. We vragen partners en/of kinderen buiten in de auto te wachten.
 5. In de kliniek willen we je vragen:
  • Bij binnenkomst zelf je jas op te hangen;
  • je handen te desinfecteren met handenalcohol, die op de balie staat;
  • zo veel mogelijk 1,5 afstand te houden van andere cliënten en de medewerkers van de kliniek;
  • tijdens de daadwerkelijke behandeling minimaal te praten.
 6. Wij zullen na iedere cliënt alle contactpunten schoonmaken.
 7. In de kliniek werken alleen gezonde mensen, houden we ons aan de 1,5m zone en gebruiken we beschermingsmiddelen waar nodig.

Door naar de website