Wat is CoolSculpting?

Jaren geleden ontdekten Dieter Manstein en Rox Anderson, wetenschappers aan de Harvard Medical School, dat kinderen die veel op waterijsjes zogen kuiltjes in hun wangen kregen. Ze kwamen erachter dat de kou kleine aantallen vetcellen bevroor en dat die vervolgens verdwenen. Deze ontdekking betekende de basis voor cryolipolyse: een methode om vet te bevriezen en zo te verwijderen zonder schade toe te brengen aan overige lichaamscellen.
Op basis van deze ontdekking aan Harvard Medical Institute werd speciale apparatuur ontwikkeld waarmee nu hardnekkig lichaamsvet verwijderd wordt: CoolSculpting. Dit is de enige volkomen veilige behandelmethode die is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA). Het intelligente apparaat heeft ingebouwde bevriezingssensoren die constant de temperatuur in de huid meten en de machine direct laten afslaan als er bevriezingsverschijnselen optreden. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan zes miljoen behandelingen uitgevoerd.

Is al het vet geschikt voor CoolSculpting?

Tijdens het gratis intakegesprek bespreken we eerst wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn van een CoolSculpting-behandeling. Alleen vetcellen die tussen de huid en de spieren liggen, kunnen met CoolSculpting worden behandeld. Om van dieper liggend vet af te komen, moet er helaas toch echt een dieet gevolgd worden en worden gesport.

Cosmetisch arts Joris Coonen zal altijd een eerlijk en realistisch advies geven, want hij vindt een mooi en goed resultaat net zo belangrijk als u. Tijdens het intakegesprek maakt hij een op uw specifieke wensen afgestemd behandelplan. Dit kan bestaan uit meerdere behandelingen met verschillende applicators of slechts uit 1 behandeling met 1 applicator.

Hoe werkt CoolSculpting?

De CoolSculpting-behandeling

Een CoolSculpting-behandeling is heel precies toe te passen. De cosmetisch arts tekent met een speciale stift het te behandelen gebied op de huid af. Vervolgens plaatst hij daar de CoolSculpting-applicator op. Deze plek wordt vacuüm getrokken en gekoeld tot -11 °C, waardoor de vetcellen een temperatuur bereiken waarbij ze kristalliseren. Dat geldt bij deze temperatuur alleen voor vetcellen: andere weefsels, zoals bloedvaten en de huid, blijven ongedeerd. Gedurende ongeveer vijf minuten geeft dit een branderig gevoel, maar al snel is de huid verdoofd door de kou. De meeste cliënten lezen dan ook een tijdschrift of checken hun mail tijdens de behandeling. Na 35 minuten zijn de vetcellen in het te behandelen gebied kapot en wordt de applicator verwijderd. Hierna volgt een twee minuten durende bindweefselmassage, die door sommige cliënten wel als enigszins pijnlijk wordt ervaren, maar het duurt gelukkig maar kort. Na de behandeling kan de huid wat beurs of verdoofd aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele weken.

Het resultaat van CoolSculpting

Na de behandeling duurt het ongeveer drie maanden voor de dode vetcellen op een natuurlijke manier door het lichaam zijn afgevoerd. Dat het enige tijd duurt voordat je effect ziet, geeft de huid de kans om terug te veren en dat zorgt voor een mooier resultaat. Daarna ben je voorgoed van de vernietigde vetcellen af. Na twaalf weken zien we u graag terug in de kliniek om het resultaat te bespreken. Voor en na de behandeling maken we foto’s, zodat u het verschil goed kunt zien. Maar waarschijnlijk is dat niet eens nodig. Omdat het hardnekkige vet is verdwenen, staat die broek, rok, jurk, bikini weer veel beter.

CoolSculpting: iets voor u?

Cosmetisch arts Joris Coonen bespreekt tijdens een intake gesprek graag met u wat de mogelijkheden zijn van een CoolSculpting-behandeling.

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Update, vanaf 28 april hervatten we onze behandelingen.

Contactberoepen, zoals artsen, die kennis hebben van infectiepreventie en gewoon zijn met beschermende middelen te werken, starten de reguliere behandelingen op. Daarom starten ook wij weer met onze reguliere behandelingen. Wel hebben we een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. Het klinkt misschien een beetje streng en ongezellig maar het is even niet anders.

De volgende maatregelen gelden in de kliniek:

 1. Als je hoest, verkouden bent, keelpijn, koorts of diarree hebt, zou je dan je afspraak willen verplaatsen. Je bent weer welkom nadat je 24 uur klachtenvrij bent.
 2. Als een van je huisgenoten in thuisisolatie zit, zou je dan ook je afspraak willen uitstellen. Een nieuwe afspraak kan 14 dagen na het laatste contact met je huisgenoot of 14 dagen nadat je huisgenoot voor het laatst ziekteverschijnselen heeft vertoond.
 3. Als je tot de risicogroep behoort, dus ouder dan 70 jaar of een zwakke gezondheid, zou je dan je afspraak willen uitstellen tot nader orde.
 4. We willen het aantal cliënten in de wachtkamer tot een minimum beperken. Zou je daarom precies op tijd op je afspraak willen komen en geen begeleiding mee willen nemen. We vragen partners en/of kinderen buiten in de auto te wachten.
 5. In de kliniek willen we je vragen:
  • Bij binnenkomst zelf je jas op te hangen;
  • je handen te desinfecteren met handenalcohol, die op de balie staat;
  • zo veel mogelijk 1,5 afstand te houden van andere cliënten en de medewerkers van de kliniek;
  • tijdens de daadwerkelijke behandeling minimaal te praten.
 6. Wij zullen na iedere cliënt alle contactpunten schoonmaken.
 7. In de kliniek werken alleen gezonde mensen, houden we ons aan de 1,5m zone en gebruiken we beschermingsmiddelen waar nodig.

Door naar de website